Gereconditioneerde metalen vat

Als gevolg van een tekort aan staalproductie bij de hoogovens staat de staalbevoorrading en de staalprijzen sterk onder druk. Sinds begin 2017 en daarvoor 2008 stond de MEPS nog nooit zo hoog.  Momenteel kunnen bepaalde leveranciers van metalen vaten niet langer de gevraagde leveringstermijnen respecteren en bepaalde of kwaliteiten  zelfs niet meer aanleveren. 

Tevens heeft er een brand gewoed op 30 december in de vestiging Europoort van Greif. Ter info: Europoort is de “grootste Europese vestiging” van de belangrijkste vatenfabrikant wereldwijd. Dus dit zal nog extra spanning op de markt brengen. Door de snelle reactie van hulpdiensten en personeel is er niet veel schade en voorziet Greif weinig problemen naar aanlevering toe. Ook heeft Moens Verpakkingen momenteel nog voldoende stocks om aan te leveren. Zie ook 

Gezien voor u belangrijk is dat steeds op tijd kunt afvullen zullen we de voorraden aanpassen en mogelijks verplicht zijn om bij alternatieve fabrikanten aan te kopen. 

Natuurlijk zal daardoor op termijn de prijs voor de verpakkingen met als grondstof staal (dus metalen vaten, blikverpakkingen, IBC’s) ook onder druk komen. Momenteel vangen wij deze kostenstijging op; maar indien deze spanning de volgende maanden blijft aanhouden zullen we prijzen van de verpakkingen ook aangepast moeten worden tegen 2021 Q2 (of Q3).

Uw commerciële contactpersoon zal u ter gepaster tijde contacteren indien kwaliteit of prijs aanpassingen nodig zijn. Kunt u uw prognoses voor “metalen vaten” voor Q1 al doorgeven